Att ge ut en bok

Här får du svart på vitt om vad som gäller när du vill ge ut en bok på egen hand. Att ge ut en bok är inte lätt, men det kan löna sig. Om du tror på ditt manus men har blivit refuserad av alla bokförlag som du har kontaktat, finns det ändå en utväg. Ge inte upp!

Publicera din bok själv

Idag finns det många sätt att publicera sina alster helt själv via någon publiceringssajt. Du kan även göra ditt omslag på egen hand. Många gånger kan det vara klokt. De förlag som äger marknaden idag har sina agendor, publiceringsplaneringar och krav på normer som kanske gör att du och många andra inte får sina verk publicerade. Hur bra du än är på att skriva så släpper samhällsnormen idag inte igenom något som inte är tillräckligt korrekt enligt normen. Men, om du är Produktiv ge ut bok så kan du ändå lyckas.

Många stora författare har blivit refuserade

Utan att nämna några namn, så är det enkelt att Googla fram ett stort antal framgångsrika författare som blivit refuserade till en början. De flesta blir nämligen dissade till en början, men dock inte alla. Oavsett om du har fått ett förlag i ryggen eller om du publicerar ditt verk själv så kan du vara säker på din sak. Den som ”har ett förlag” måste rätta sig efter förlagets alla idéer om marknadsföring, med mera. Men, om du publicerar din bok själv för att du så gärna vill ge ut den, kan du styra allt själv. Du bestämmer själv hur den ska marknadsföras, det vill säga hur synlig du själv ska vara.

För en skribent som bara älskar att skriva kan det bli problematiskt att få napp av ett förlag om man inte vill vara så synlig som person. Att skriva under pseudonym kan då vara en god idé!

Lämna en kommentar